[Οδηγός] Οι Χαρακτήρες του 4Story (Για νέους παίκτες)

 • Οδηγός για τους χαρακτήρες του 4Story
  Δημιουργήθηκε από τον NonStop, 14 September 2016

  Περιεχόμενα


  Oι εκάστοτε οδηγοί είναι σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων.


 • Οδηγός για τους Πολεμιστές  Τι ακριβώς είναι ο πολεμιστής;

  Ο πολεμιστής είναι η κλάση που έχει βαριές επιθέσεις και πολύ μεγάλη ζωή σε συνδυασμό με καλή άμυνα. Πιο συγκεκριμένα έχεις την δυνατότητα να παίξεις επιθετικά φορώντας τσεκούρι-δίχειρα σπαθιά είτε αμυντικά φορώντας μονόχειρο σπαθί και ασπίδα. Προσοχή οι μεγάλου επιπέδου παίκτες χρησιμοποιούν και τα δύο ανάλογα της περίπτωσης στην οποία βρίσκονται. Σχεδόν όλες οι ικανότητες τους είναι χαμηλής εμβέλειας που σημαίνει ότι είναι καλός σε μάχη σώμα με σώμα. Είναι μια κλάση που είναι τόσο καλή σε παίκτη εναντίον παίκτη(pvp) τόσο και σε παίκτη εναντίον περιβάλλον(pve). Έχει αρκετές ικανότητες ακινησίας μερικές από τις οποίες είναι και για πολλαπλούς στόχους. Επίσης είναι μία από τις 2 κλάσεις οι οποίες έχουν την ικανότητα να βλέπουν αόρατους χαρακτήρες.

  Τι φυλή είναι καλύτερη για τον πολεμιστή;
  Τα γατοειδή είναι η καλύτερη φυλή για πολεμιστές. Αυτό γιατί τα βασικά στατιστικά τους στην δύναμη και στην αντοχή είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλη φυλή.

  Ποια στατιστικά είναι καλύτερα στον Πολεμιστή;
  Τα καλύτερα στατιστικά είναι η δύναμη και η αντοχή. Η πρώτη σου προσφέρει αξία στην φυσική ζημία ενώ η δεύτερη τόσο περισσότερη ζωή όσο και γρηγορότερη αναπλήρωση αυτής.

  Έτσι σαν πολεμιστής θα προτιμήσεις σε δαχτυλίδια-κολιέ-σκουλαρίκια να έχεις αντοχή και δύναμη. Το ίδιο ισχύει και στους συντρόφους το καλύτερο θα είναι να ανεβάσεις αντοχή και δύναμη. Προσοχή παίκτες μεγάλου επιπέδου που βασίζονται περισσότερο σε pvp καταστάσεις ανεβάζουν και την επιδεξιότητα είτε με δαχτυλίδια κτλ είτε με συντρόφους. Αυτό γιατί η επιδεξιότητα καθορίζει τόσο την επιτυχία όσο την αποφυγή φυσικών επιθέσεων.

  Πώς να ανεβάσω έναν πολεμιστή;
  Ο πολεμιστής είναι από τις κλάσεις που είναι αρκετά εύκολο να πάρεις εμπειρία. Τόσο ότι έχουν αρκετή ζωή και άμυνα ώστε να αντέχουν πολλές επιθέσεις από τέρατα δίνοντας τους την δυνατότητα να μαζέψουν αρκετά κάθε φορά, τόσο στο ότι με το απλό χτύπημα η ζημία κατανέμετε σε μια αρκετή καλή εμβέλεια γύρω του. Συμβουλή μου είναι στα αρχικά επίπεδα να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στις επιθετικές ικανότητες (τσεκούρι-δίχειρο σπαθί) και φυσικά στην πανοπλία σας ώστε να ανεβείτε πιο γρήγορα και έπειτα περίπου στο επίπεδο 70 να αρχίσετε να παίζετε και με τα αμυντικά(ασπίδα-σπαθί).Σιγά σιγά μαζί με βασικά (πανοπλία-όπλα) θα αποκτάτε και τα δαχτυλίδια σας/συντρόφους όποτε όλα θέλουν υπομονή.

  Πώς θα γίνω ένας καλός πολεμιστής;
  Από την εμπειρία. Θα παίζεις ,θα μάθεις σιγά σιγά τις ικανότητες σου. Θα κάνεις μονομαχίες με διαφορετικές κλάσεις αλλά και με άλλους πολεμιστές και θα καταλάβεις ότι ανάλογα τις περίπτωσης χρειάζεται να πατάς τις ικανότητες με διαφορετική σειρά την φορά(mechanics).Παίρνοντας μέρος σε πολέμους που προσφέρει το παιχνίδι και σε διάφορες μάχες που κάνουν οι παίκτες μεταξύ τους. Παίρνοντας μέρος είτε παρακολουθώντας το τουρνουά.

  Ωραία ανέβασα έναν πολεμιστή σε αξιόλογο επίπεδο και έχω και κάποια καλούτσικα αντικείμενα, τι άλλο μπορώ να κάνω για να διασκεδάσω στο παιχνίδι; Κάτι είδα παραπάνω για πολέμους, υπάρχει κάποιος ενδεικτικός τρόπος να παίζεις με πολεμιστή σε αυτές τις καταστάσεις;
  Το παιχνίδι προσφέρει αρκετές επιλογές ώστε να παίξεις με τον παίχτη σου ξύλο και να το ευχαριστηθείς. Περισσότερες πληροφορίες: Οδηγός για νέους παίκτες

  Καθημερινός πόλεμος

  Αν παίζετε ως αμυνόμενοι η δουλειά σου ως πολεμιστής είναι να κάθεσαι σε πύλες περιοχών.Αν πέσει μια πύλη περιοχής και εμφανιστεί ο προστάτης τότε πηγαίνεις και κάθεσαι εκεί. Δουλειά σου είναι να προσφέρεις στην ομάδα σου γνώση για το τι συμβαίνει.Στην περίπτωση που δέχεται η περιοχή επίθεση μπαίνεις πρώτη γραμμή.Εδώ προσοχή! Δουλεία σου είναι να δώσεις χώρο στους συμπαίκτες σου κάνουν επίθεση τρώγοντας όσο περισσότερη ζημιά μπορείς αλλά και να μην αφήνεις τους αντιπάλους να προχωρήσουν μπροστά. Σκέψου μπροστά σου μια νοητή γραμμή όποιος αντίπαλος την περνά πέφτεις πάνω του σαν αρκούδα. Όχι δεν κάνεις το αεροπορικό κομάντο καμικάζι σε καμία περίπτωση είσαι πιο χρήσιμος ζωντανός παρά νεκρός.

  Αν είσαι επιτιθέμενος τότε πάλι είσαι μπροστά γραμμή αλλά γίνεσαι αεροπορικό κομάντο καμικάζι.Πηγαίνεις όσο πιο μέσα γίνεται ώστε να κάνεις μαζικό stun στους αντιπάλους σου και να δώσεις την ευκαιρία στους συμπαίκτες σου να καθαρίσουν. Στην περίπτωση που έχετε καθαρίσει τους αντιπάλους και προσπαθείτε να σκοτώσετε τον προστάτη τότε δουλεία σου είναι να χρησιμοποιείς την ικανότητα "Καταστροφή Εξοπλισμού" που πολλές φόρες την βλέπεις να την γράφουν μέσα στο παιχνίδι ως "σπάσιμο".

  Μάχες παικτών σε διάφορες περιοχές

  Περίπου το ίδιο που γράφω παραπάνω απλά δεν υπάρχουν προστάτες επομένως είσαι πιο ελεύθερος.

  Battle of Worlds(BoW)

  Ακριβώς το ίδιο με παραπάνω αντί για προστάτες υπάρχουν αγάλματα.

  BattleGround(BG)

  Βασισμένος σε αυτά που έχω δει οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα δωματιάκια που έχουν κάποια τέρατα ώστε να ανέβουν επίπεδο κτλ. Έπειτα πηγαίνουν από γραμμή σε γραμμή και σπέρνουν χάος. Στην περίπτωση που αρχίζεις γραμμή δείχνεις στον αντίπαλο ποιος είναι ο αρχηγός,μετακινείς γρήγορα τον τιτάνα ώστε να πας και στις άλλες γραμμές να φέρεις πάλι χάος. Περίπου στη μέση του παιχνιδιού και προς το τέλος,πάντα μαζί με την ομάδα πρώτη γραμμή να τρως εσύ την ζημία, να προσφέρεις το μάτι(ικανότητα που βλέπεις αόρατους αντιπάλους), να ακινητοποιείς τους αντιπάλους και σπάσιμο στους τιτάνες.

  Παραδεισένιος Κήπος

  Ακριβώς το ίδιο με τον καθημερινό πάλι έχεις να προστατέψεις-επιτεθείς κάποια τέρατα κλειδιά για την νίκη.

  Μάχη Κάστρων

  Εδώ δουλεία σου είναι να κάτσεις σε όποιο άγαλμα σου αναθέσει ο αρχηγός της συντεχνίας σου και να μην αφήσεις αντιπάλους να βάλουν το ιερό λάβαρο. Φυσικά σε επιθέσεις-άμυνες κάνεις ότι γράφει και στον καθημερινό πόλεμο.


 • Οδηγός για τους Δρομείς Σκιάς


  Τι ακριβώς είναι ο δρομέας σκιάς;
  Ο δρομέας σκιάς είναι η ύπουλη κλάση. Η κλάση που έχει την δυνατότητα να γίνει αόρατος να έρθει από το πουθενά να σε σκοτώσει σιωπηλά χωρίς να πάρει χαμπάρι κάνεις. Μεγάλη ευκινησία σε συνδυασμό με θανατηφόρες και γρήγορες επιθέσεις και πολλές ικανότητες ακινητοποίησης, αν σε πιάσει καλά σαράντα. Πολύ καλός σε μάχες σώμα με σώμα αλλά και με ικανότητες πολλαπλών στόχων. Εκπληκτικός στο pvp και καλός στο pve. Μπορείς να παίξεις είτε με biram που σημαίνει περισσότερη ζημία/λιγότερη ταχύτητα είτε με σπαθάκια που σημαίνει λιγότερη ζημία/περισσότερη ταχύτητα. Είναι από τις μόνες κλάσεις μαζί με τον πολεμιστή που έχουν την ικανότητα να βλέπουν αόρατους χαρακτήρες.

  Τι φυλή είναι καλύτερη για τον δρομέα σκιάς;
  Τα γατοειδή είναι η καλύτερη φυλή για δρομείς σκιάς. Αυτό γιατί τα βασικά στατιστικά τους στην δύναμη και στην αντοχή είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλη φυλή.

  Ποια στατιστικά είναι καλύτερα στον δρομέα σκιάς;
  Τα καλύτερα στατιστικά είναι η δύναμη και η αντοχή. Η πρώτη σου προσφέρει αξία στην φυσική ζημία ενώ η δεύτερη τόσο περισσότερη ζωή όσο και γρηγορότερη αναπλήρωση αυτής.

  Έτσι σαν δρομέας σκιάς θα προτιμήσεις σε δαχτυλίδια-κολιέ-σκουλαρίκια να έχεις αντοχή και δύναμη. Το ίδιο ισχύει και στους συντρόφους το καλύτερο θα είναι να ανεβάσεις αντοχή και δύναμη. Προσοχή παίκτες μεγάλου επιπέδου που βασίζονται περισσότερο σε pvp καταστάσεις ανεβάζουν και την επιδεξιότητα είτε με δαχτυλίδια κτλ είτε με συντρόφους. Αυτό γιατί η επιδεξιότητα καθορίζει τόσο την επιτυχία όσο την αποφυγή φυσικών επιθέσεων.

  Πώς να ανεβάσω έναν δρομέα σκιάς;
  Ο δρομέας σκιάς είναι από τις κλάσεις που είναι "εντάξει" στο να πάρεις εμπειρία. Τόσο ότι έχουν μεγάλη ζημιά αλλά και μία καλή άμυνα, όσο στο ότι έχουν ικανότητες που υφίστανται σε πολλαπλούς στόχους με ζημία διαρκείας.Σιγά σιγά μαζί με βασικά (πανοπλία-όπλα) θα αποκτάτε και τα δαχτυλίδια σας/συντρόφους όποτε όλα θέλουν υπομονή.

  Πώς θα γίνω ένας καλός δρομέας σκιάς;
  Από την εμπειρία. Θα παίζεις ,θα μάθεις σιγά σιγά τις ικανότητες σου. Θα κάνεις μονομαχίες με διαφορετικές κλάσεις αλλά και με άλλους δρομείς σκιάς και θα καταλάβεις ότι ανάλογα τις περίπτωσης χρειάζεται να πατάς τις ικανότητες με διαφορετική σειρά την φορά(mechanics). Παίρνοντας μέρος σε πολέμους που προσφέρει το παιχνίδι και σε διάφορες μάχες που κάνουν οι παίκτες μεταξύ τους. Παίρνοντας μέρος είτε παρακολουθώντας το τουρνουά.

  Ωραία ανέβασα έναν δρομέα σκιάς σε αξιόλογο επίπεδο και έχω και κάποια καλούτσικα αντικείμενα, τι άλλο μπορώ να κάνω για να διασκεδάσω στο παιχνίδι;Κάτι είδα παραπάνω για πολέμους,υπάρχει κάποιος ενδεικτικός τρόπος να παίζεις με δρομέα σκιάς σε αυτές τις καταστάσεις;
  Το παιχνίδι προσφέρει αρκετές επιλογές ώστε να παίξεις με τον παίχτη σου ξύλο και να το ευχαριστηθείς. Περισσότερες πληροφορίες Οδηγός για νέους παίκτες

  Καθημερινός πόλεμος

  Αν παίζετε ως αμυνόμενοι η δουλειά σου ως δρομέας είναι να κάθεσαι σε πύλες περιοχών. Αν πέσει μια πύλη περιοχής και εμφανιστεί ο προστάτης τότε πηγαίνεις και κάθεσαι εκεί. Δουλειά σου είναι να προσφέρεις στην ομάδα σου γνώση για το τι συμβαίνει. Στην περίπτωση που δέχεται η περιοχή επίθεση δεν μπαίνεις πρώτη γραμμή, κάθεσαι αόρατος και προσπαθείς να βρεις τυχόν αντιπάλους που έχουν απομακρυνθεί είτε κυριότερα στόχους οι οποίοι είναι σημαντικοί όπως ιερείς με ομαδικές.

  Σε επιθέσεις μπορείς να ρίξεις τον προστάτη πύλης πολύ γρήγορα και χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι ώστε μετά με τους συμπαίκτες σου να προχωρήσετε στον προστάτη της περιοχής. Παίζεις λίγο πιο επιθετικά κάνοντας μαζικά stun χωρίς να σημαίνει αυτό οτι κάνεις το αεροπορικό κομάντο καμικάζι. Πάλι προσπαθείς να βρεις στόχους που έχουν ξεφύγει και σημαντικούς όπως ιερείς με ομαδικές. Αν έχετε καθαρίσει τους αντιπάλους και προσπαθείτε να ρίξετε τον προστάτη τότε κάνεις τις ικανότητες με τις ζημίες διαρκείας σου σ'αυτόν.

  Μάχες παικτών σε διάφορες περιοχές

  Περίπου το ίδιο που γράφω παραπάνω απλά δεν υπάρχουν προστάτες επομένως είσαι πιο ελεύθερος.

  Battle of Worlds(BoW)

  Ακριβώς το ίδιο με παραπάνω αντί για προστάτες υπάρχουν αγάλματα. Μπορείς να πηγαίνεις αθόρυβα στα αγάλματα και με την βοήθεια τον συμπαικτών σου να τα σκοτώνεις.

  BattleGround(BG)

  Βασισμένος σε αυτά που έχω δει άλλοι πηγαίνουν σε γραμμή και άλλη στα δωματιάκια με τα τέρατα. Ανεξαρτήτως που μετά από κάποιο επίπεδο φέρνουν το χάος πιάνοντας παίκτες οι οποίοι είναι απομακρυσμένοι από τα μέλη της ομάδας τους. Πάλι στην μέση-τέλος bg πάντα με την ομάδα προσπαθείτε να πιάσετε στόχους με ικανότητες ακινητοποιησεις και κυρίως τους σημαντικότερους όπως ιερείς με ομαδικές. Ικανότητες με ζημίες διαρκείας στους τιτάνες.

  Παραδεισένιος Κήπος

  Ακριβώς το ίδιο με τον καθημερινό πάλι έχεις να προστατέψεις-επιτεθείς κάποια τέρατα κλειδιά για την νίκη.

  Μάχη Κάστρων

  Εδώ δουλεία σου είναι να κάτσεις σε όποιο άγαλμα σου αναθέσει ο αρχηγός της συντεχνίας σου και να μην αφήσεις αντιπάλους να βάλουν το ιερό λάβαρο.Φυσικά σε επιθέσεις-άμυνες κάνεις ότι γράφει και στον καθημερινό πόλεμο.

  Προσοχή:
  Επιπλέον έχετε μια ικανότητα που ονομάζετε "Μανδύες του Πέντατρον" η αλλιώς θα την δείτε μέσα στο παιχνίδι να την λένε "χώμα". Με αυτήν μπορείς να δώσεις την δυνατότητα στους συμπαίκτες σου να σχεδιάσουν πολύ καλές στρατηγικές άμυνας/επιθέσεις.

 • Οδηγός για τους Τοξότες


  Τι ακριβώς είναι ο τοξότης;

  Ο τοξότης είναι η κλάση που κάνει αρκετά μεγάλη ζημία από μακριά.Σχεδόν όλες οι ικανότητες έχουν μεγάλη εμβέλεια.Λόγω της ευκινησίας και της ταχύτητας των ικανοτήτων του είναι μία από τις καλύτερες κλάσεις σε pvp και pve.Έχει μια πολύ σημαντική ικανότητα που ονομάζετε "Βέλος του Κάος" η αλλιώς όπως θα την δείτε στο παιχνίδι την λένε debuff/db.Μπορείτε να τον παίξετε είτε με βαλλίστρια που σημαίνει μεγαλύτερη ζημιά/λιγότερη ταχύτητα είτε με τόξο που σημαίνει μικρότερη ζημία/μεγαλύτερη ταχύτητα.Επίσης έχει και ικανότητες που μπορούν να εφαρμοστούν με σπαθάκια ή δίχερια σπαθιά σε μάχη σώμα με σώμα αλλά δεν θα σας το συνιστούσα.


  Τι φυλή είναι καλύτερη για τον τοξότη;

  Οι άνθρωποι είναι η καλύτερη φυλή για τον τοξότη. Αυτό γιατί τα βασικά στατιστικά τους κυρίως στην επιδεξιότητα αλλά και στην θέληση είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλη φυλή.


  Ποια στατιστικά είναι καλύτερα στον τοξότη;

  Τα καλύτερα στατιστικά είναι η επιδεξιότητα και η αντοχή. Η πρώτη σου προσφέρει αξία στην φυσική ζημία από απόσταση αλλά και επιτυχία/αποφυγή φυσικών επιθέσεων ενώ η δεύτερη τόσο περισσότερη ζωή όσο και γρηγορότερη αναπλήρωση αυτής.

  Έτσι σαν τοξότης θα προτιμήσεις σε δαχτυλίδια-κολιέ-σκουλαρίκια να έχεις αντοχή και επιδεξιότητα. Το ίδιο ισχύει και στους συντρόφους το καλύτερο θα είναι να ανεβάσεις αντοχή και επιδεξιότητα. Προσοχή μερικοί παίκτες μεγάλου επιπέδου ανεβάζουν και την θέληση κυρίως με συντρόφους. Αυτό γιατί η θέληση καθορίζει το πόσο μάνα έχει ο χαρακτήρας αλλά και το πόσο γρήγορα αναπληρώνετε.


  Πώς να ανεβάσω έναν τοξότη;

  Ο τοξότης είναι από τις κλάσεις που είναι "εντάξει" στο να πάρεις εμπειρία. Τόσο ότι έχουν μεγάλη ζημιά αλλά και μία καλή άμυνα,όσο στο βαράνε από μακρυά αλλά έχουν και ικανότητες ζημίας πολλαπλών στόχων.Σιγά σιγά μαζί με βασικά (πανοπλία-όπλα) θα αποκτάτε και τα δαχτυλίδια σας/συντρόφους όποτε όλα θέλουν υπομονή.


  Πώς θα γίνω ένας καλός τοξότης;

  Από την εμπειρία.Θα παίζεις ,θα μάθεις σιγά σιγά τις ικανότητες σου. Θα κάνεις μονομαχίες με διαφορετικές κλάσεις αλλά και με άλλους τοξότες και θα καταλάβεις ότι ανάλογα τις περίπτωσης χρειάζεται να πατάς τις ικανότητες με διαφορετική σειρά την φορά(mechanics). Παίρνοντας μέρος σε πολέμους που προσφέρει το παιχνίδι και σε διάφορες μάχες που κάνουν οι παίκτες μεταξύ τους. Παίρνοντας μέρος είτε παρακολουθώντας το τουρνουά.


  Ωραία ανέβασα έναν τοξότη σε αξιόλογο επίπεδο και έχω και κάποια καλούτσικα αντικείμενα, τι άλλο μπορώ να κάνω για να διασκεδάσω στο παιχνίδι;Κάτι είδα παραπάνω για πολέμους,υπάρχει κάποιος ενδεικτικός τρόπος να παίζεις με τοξότη σε αυτές τις καταστάσεις;

  Το παιχνίδι προσφέρει αρκετές επιλογές ώστε να παίξεις με τον παίχτη σου ξύλο και να το ευχαριστηθείς. Περισσότερες πληροφορίες: Οδηγός για νέους παίκτες  Καθημερινός πόλεμος


  Αν παίζετε ως αμυνόμενοι είστε στις πίσω γραμμές και χρησιμοποιείτε τις ικανότητες σας που έχουν μεγάλη εμβέλεια και ζημία. Πολλή σημαντική η ικανότητα που έγραψα και παραπάνω το db σας δίνει την δυνατότητα να εξαφανίσετε όποιο θετικό στατιστικό έχει πάνω του αντίπαλος παίκτης (buffs,ποτά,φούσκες). Πρέπει να το χρησιμοποιείτε συνεχώς όποτε το έχετε διαθέσιμο είτε σε πολεμιστές δρομείς που έχουν μάτια είτε σημαντικότερα σε ιερείς με ομαδικές.

  Αν παίζετε ως επιτιθέμενοι πάλι είστε πίσω γραμμές και κάνετε ζημιά απο μακρυά. Ξανά χρησιμοποιείτε την ικανότητα db για τον ίδιο λόγο αλλά και κυριότερα στον προστάτη της περιοχής αν κάποιος αντίπαλος ιερέας του έχει τοποθετήσει φούσκα.


  Μάχες παικτών σε διάφορες περιοχές


  Περίπου το ίδιο που γράφω παραπάνω απλά δεν υπάρχουν προστάτες επομένως είσαι πιο ελεύθερος.


  Battle of Worlds(BoW)


  Ακριβώς το ίδιο με παραπάνω αντί για προστάτες υπάρχουν αγάλματα. Κάνεις db τόσο και στους σημαντικούς στόχους αλλά και στα αγάλματα


  BattleGround(BG)


  Βασισμένος σε αυτά που έχω δει άλλοι πηγαίνουν σε γραμμή και άλλη στα δωματιάκια με τα τέρατα. Ανεξαρτήτως που οι περισσότεροι περιμένουν να φτάσουν μεγάλο επίπεδο πριν δείξουν τι ακριβώς σημαίνει να είσαι τοξότης σκοτώνοντας όποιον είναι στην εμβέλεια τους. Στην μέση/τέλος παιχνιδιού είσαι πάντα με την ομάδα και προσπαθείς να κάνεις db σε σημαντικούς στόχους. Έπειτα σκοτώνεις ότι βρεις. Τους τιτάνες τους μετακινείς αρκετά γρήγορα λόγω της ζημίας και της ταχύτητάς σου.


  Παραδεισένιος Κήπος


  Ακριβώς το ίδιο με τον καθημερινό πάλι έχεις να προστατέψεις-επιτεθείς κάποια τέρατα κλειδιά για την νίκη.Πολύ σημαντικό και εδώ το db μην το ξεχνάς.

  Μάχη Κάστρων


  Εδώ δουλεία σου είναι να ασκείς συνέχεια πίεση με την ζημία και την εμβέλειά σου αλλά και να χρησιμοποιείς το db όσο πιο πολύ γίνεται σε σημαντικούς στόχους όπως έγινε η αναφορά παραπάνω.

 • Οδηγός για τους Εξορκιστές


  Τι ακριβώς είναι ο εξορκιστής;

  Ο εξορκιστής είναι η περίεργη κλάση του παιχνιδιού. Χρησιμοποιεί πνεύματα για να τον βοηθήσουν στις μάχες. Κάτι σαν μάγος χωρισμένος σε δύο οντότητες με λιγότερη ζημία και μεγαλύτερη άμυνα. Αν και πολλοί δεν επιλέγουν αυτήν την κλάση στο μέγιστο επίπεδο είναι σχεδόν ανίκητη στο pvp και καλή στο pve. Μπορείτε να τον παίξετε είτε με βέργα είτε με ραβδάκι και ασπίδα που σχεδόν κανείς δεν το κάνει. Πάντα θα έχετε όμως δίπλα σας έναν από τα βασικά πνεύματα σας (θεού,σκοτεινός δαίμονας) γιατί αλλιώς είναι μισοί.


  Τι φυλή είναι καλύτερη για τον εξορκιστή;

  Οι νεράιδες είναι η καλύτερη φυλή για τον εξορκιστή. Αυτό γιατί τα βασικά στατιστικά τους στην νοημοσύνη και στην σοφία είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλη φυλή.


  Ποια στατιστικά είναι καλύτερα στον εξορκιστή;

  Εδώ υπάρχει μια ανάμιξη. Οι περισσότεροι εξορκιστές που έχω δει ανεβάζουν νοημοσύνη-σοφία-θέληση-αντοχή.Αυτό γιατί η νοημοσύνη τους δίνει επιπλέον ζημία, ή σοφία τους δίνει επιτυχία και αποφυγή μαγικών επιθέσεων και η θέληση περισσότερο μάνα και γρηγορότερη αναπλήρωση αυτού και η αντοχή περισσότερη ζωή και αναπλήρωση αυτής.

  Έτσι σαν εξορκιστής θα προτιμήσεις σε δαχτυλίδια-κολιέ-σκουλαρίκια να έχεις νοημοσύνη είτε σοφία μαζί με θέληση είτε αντοχή.Το ίδιο ισχύει και στους συντρόφους ,ανεβάζεις ανάλογα με το τι σου λείπει από τα δαχτυλίδια κτλ ή το αντίθετο.


  Πώς να ανεβάσω έναν εξορκιστή;

  Ο εξορκιστής είναι από τις κλάσεις είναι δύσκολοι στο να πάρεις εμπειρία.Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκοτώνεις τέρατα,δεν έχει πολύ μεγάλη ζημία και ούτε πολλές επιθέσεις πολλαπλών στόχων.Αλλά τουλάχιστον έχεις τα πνεύματα να σε βοηθάνε. Σιγά σιγά μαζί με βασικά (πανοπλία-όπλα) θα αποκτάτε και τα δαχτυλίδια σας/συντρόφους όποτε όλα θέλουν υπομονή.


  Πώς θα γίνω ένας καλός εξορκιστής;

  Από την εμπειρία.Θα παίζεις ,θα μάθεις σιγά σιγά τις ικανότητες σου. Θα κάνεις μονομαχίες με διαφορετικές κλάσεις αλλά και με άλλους εξορκιστές και θα καταλάβεις ότι ανάλογα τις περίπτωσης χρειάζεται να πατάς τις ικανότητες με διαφορετική σειρά την φορά(mechanics). Παίρνοντας μέρος σε πολέμους που προσφέρει το παιχνίδι και σε διάφορες μάχες που κάνουν οι παίκτες μεταξύ τους. Παίρνοντας μέρος είτε παρακολουθώντας το τουρνουά.


  Ωραία ανέβασα έναν εξορκιστή σε αξιόλογο επίπεδο και έχω και κάποια καλούτσικα αντικείμενα, τι άλλο μπορώ να κάνω για να διασκεδάσω στο παιχνίδι;Κάτι είδα παραπάνω για πολέμους,υπάρχει κάποιος ενδεικτικός τρόπος να παίζεις με εξορκιστή σε αυτές τις καταστάσεις;

  Το παιχνίδι προσφέρει αρκετές επιλογές ώστε να παίξεις με τον παίχτη σου ξύλο και να το ευχαριστηθείς. Περισσότερες Πληροφορίες¨: Οδηγός για νέους παίκτες


  Καθημερινός πόλεμος


  Αν παίζετε αμυνόμενοι είστε στην πίσω γραμμή και στέλνετε τα πνεύματα σας ώστε να ακινητοποιήσουν τους αντιπάλους και να δώσουν στους συμπαίκτες σας περισσότερο χώρο για να τους καθαρίσουν

  Αν παίζετε επιθετικά πάλι το ίδιο.


  Μάχες παικτών σε διάφορες περιοχές


  Περίπου το ίδιο που γράφω παραπάνω απλά δεν υπάρχουν προστάτες επομένως είσαι πιο ελεύθερος.


  Battle of Worlds(BoW)


  Ακριβώς το ίδιο με παραπάνω αντί για προστάτες υπάρχουν αγάλματα.


  BattleGround(BG)


  Βασισμένος σ'αυτά που έχω δει οι εξορκιστές είναι πάρα πολλοί δυνατοί.Τόσο που αν είσαι σε γραμμή εναντία σε κάποιον που παίζει μόνος μπορείς να τον σκοτώσεις το πρώτο λεπτό. Στην μέση/τέλος παιχνιδιού πάντα με την ομάδα και συνεχώς βγάζοντας πνεύματα ακινητοποιείς τους αντιπάλους ξανά και ξανά μέχρι να τους σκοτώσετε.


  Παραδεισένιος Κήπος

  Ακριβώς το ίδιο με τον καθημερινό πάλι έχεις να προστατέψεις-επιτεθείς κάποια τέρατα κλειδιά για την νίκη.


  Μάχη Κάστρων


  Εδώ δουλεία σου είναι να ασκείς συνέχεια πίεση με τα πνεύματα και τα τις μαζικές ικανότητες ακινητοποίησης που έχουν.

 • Οδηγός για τους Ιερείς


  Τι ακριβώς είναι ο ιερέας;

  Ο ιερέας είναι η κλάση που βοηθάει τους άλλους. Έχει buffs,θεραπείες,φούσκες είναι ο χαρακτήρας που σώζει ζωές και κάθε ομάδα τον χρειάζεται. Είναι σημαντικός σχεδόν παντού και όλοι θέλουν να τον σκοτώσουν. Έχει και την δυνατότητα να γίνει και επιθετικός ιερέας. Παίζεται με βέργα αν θέλεις να είσαι επιθετικός και support μαζί είτε με ραβδάκι και ασπίδα αν θες να είσαι μόνο άμυνα. Προσοχή, το μόνο άμυνα, συνήθως παίζετε από μεγάλου επιπέδου παίκτες


  Τι φυλή είναι καλύτερη για τον ιερέα;

  Σ'αυτήν την ερώτηση αρκετοί έχουν διαφορετική άποψη. Εγώ ως ιερέας τον είχα νεράιδα και αυτό γιατί έπαιζα και επιθετικά εκτός από support. Άποψή μου είναι να κάνεις νεράιδα αν θέλεις να έχεις παρόμοιο τρόπο παιχνιδιού. Ωστόσο για ιερέα καθαρά support ο άνθρωπος είναι η καλύτερη φυλή λόγο επιδεξιότητας και θέλησης. Αυτό γιατί κυρίως τις περισσότερες φορές αυτός που θα καταφέρει να ρίξει έναν ιερέα είναι ο τοξότης, οπότε με την επιδεξιότητα από τον άνθρωπο έχει περισσότερες πιθανότητες να αποφύγεις τα χτυπήματά του και λόγω του ότι πολλές από τις ικανότητες τρώνε μάνα και μία από τις σημαντικότερες ανά δευτερόλεπτο ή θέληση είναι πολύ χρήσιμη. Έχω δει αρκετούς ιερείς που είναι καθαρά support και επιλέγουν γατοειδής που κατά την δικιά μου άποψη είναι λάθος. Μπορεί να κερδίζεις αντοχή δηλαδή περισσότερη ζωή και αναπλήρωση αλλά την δύναμη τι να την κάνεις;Στον άνθρωπο τουλάχιστον έχεις δύο στα δύο.


  Ποια στατιστικά είναι καλύτερα στον ιερέα;

  Εδώ υπάρχει μια ανάμιξη. Οι περισσότεροι ιερείς που έχω δει ανεβάζουν νοημοσύνη-σοφία-θέληση-αντοχή. Αυτό γιατί η νοημοσύνη τους δίνει επιπλέον ζημία, η σοφία τους δίνει επιτυχία και αποφυγή μαγικών επιθέσεων, η θέληση περισσότερο μάνα και γρηγορότερη αναπλήρωση αυτού και η αντοχή περισσότερη ζωή και αναπλήρωση αυτής. Είναι αναλόγως πως θέλετε να παίξετε. Επιθετικά; Αμυντικά; ή και τα δύο;

  Έτσι σαν ιερέας θα προτιμήσεις σε δαχτυλίδια-κολιέ-σκουλαρίκια να έχεις νοημοσύνη είτε σοφία μαζί με θέληση είτε αντοχή.Το ίδιο ισχύει και στους συντρόφους ,ανεβάζεις ανάλογα με το τι σου λείπει από τα δαχτυλίδια κτλ ή το αντίθετο.


  Πώς να ανεβάσω έναν ιερέα;

  Ο ιερέας είναι από τις κλάσεις που είναι εντάξει στο να παίρνουν εμπειρία.Τα buffs και οι θεραπείες μπορούν να τον κρατήσουν ζωντανό και έχει και ικανότητες πολλαπλών στόχων. Σιγά σιγά μαζί με πανοπλίες/όπλα θα φτιάξετε δαχτυλίδια κτλ/συντρόφους, η υπομονή είναι αρετή.


  Πώς θα γίνω ένας καλός ιερέας;

  Από την εμπειρία.Θα παίζεις, θα μάθεις σιγά σιγά τις ικανότητες σου.Θα κάνεις μονομαχίες με διαφορετικές κλάσεις αλλά και με άλλους ιερείς και θα καταλάβεις ότι ανάλογα τις περίπτωσης χρειάζεται να πατάς τις ικανότητες με διαφορετική σειρά την φορά(mechanics). Παίρνοντας μέρος σε πολέμους που προσφέρει το παιχνίδι και σε διάφορες μάχες που κάνουν οι παίκτες μεταξύ τους.Παίρνοντας μέρος είτε παρακολουθώντας το τουρνουά.


  Ωραία ανέβασα έναν ιερέα σε αξιόλογο επίπεδο και έχω και κάποια καλούτσικα αντικείμενα, τι άλλο μπορώ να κάνω για να διασκεδάσω στο παιχνίδι;Κάτι είδα παραπάνω για πολέμους,υπάρχει κάποιος ενδεικτικός τρόπος να παίζεις με ιερέα σε αυτές τις καταστάσεις;

  Το παιχνίδι προσφέρει αρκετές επιλογές ώστε να παίξεις με τον παίχτη σου ξύλο και να το ευχαριστηθείς. Περισσότερες Πληροφορίες: Οδηγός για νέους παίκτες


  Καθημερινός πόλεμος


  Καταρχάς το να έχετε όλους με buff είναι το μόνο σίγουρο!


  Αν παίζετε αμυνόμενοι κρατάτε ομαδικές στην πίσω γραμμή κάνετε θεραπείες και φούσκες όπου χρειάζεται ,ακόμα και στον εαυτό σας. Κοιτάτε γύρω σας για αντιπάλους που θέλουν να σας σκοτώσουν και γενικά προσέχετε πάρα πολύ. Πρέπει να προσέχετε που είναι η ομάδα σας και να πηγαίνετε κοντά τους ώστε να μην πεθαίνουν. Ωστόσο αν κάποιος αποφασίσει να κάνει το καμικάζι εσείς δεν ακολουθάτε εκτός και αν είστε συνεννοημένοι να κάνετε κάτι τέτοιο. Αν οι αντίπαλοι στραφούν στον προστάτη του βάζετε συνεχώς θεραπείες φούσκες και buffs.


  Αν παίζετε επίθεση πάλι είστε πίσω γραμμή με ομαδικές και προσπαθείτε να μην πεθάνετε συγχρόνως με το να προστατεύετε τα μέλη της ομάδας σας.


  Μάχες παικτών σε διάφορες περιοχές


  Περίπου το ίδιο που γράφω παραπάνω απλά δεν υπάρχουν προστάτες επομένως είσαι πιο ελεύθερος.


  Battle of Worlds(BoW)


  Ακριβώς το ίδιο με παραπάνω αντί για προστάτες υπάρχουν αγάλματα.


  BattleGround(BG)


  Αρχίζεις σε γραμμή μαζί με άλλο παίκτη ώστε να ανέβεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κάνεις συνέχεια buff στην ομάδα σου και γενικότερα τους προστατεύεις, ποτέ μόνος πάντα με κάποιον Μέση/Τέλος παιχνιδιού είσαι με ομαδικές και προσπαθείς να τις κρατήσεις όσο πιο πολύ μπορείς.


  Παραδεισένιος Κήπος


  Ακριβώς το ίδιο με τον καθημερινό πάλι έχεις να προστατέψεις-επιτεθείς κάποια τέρατα κλειδιά για την νίκη.


  Μάχη Κάστρων


  Εδώ υπάρχουν δύο πράγματα.


  Αν σε έχουν ως απλό support στην ομάδα κάνεις τα ίδια που έχω γράψει παραπάνω. Σώζεις τα άτομα τις ομάδας σου κρατάς ομαδικές.


  Αν είσαι κειμηλιοφόρος κάτι που θέλει αρκετή εμπειρία τότε μέλημα σου είναι να βάζεις τα ιερά κειμήλια στα αγάλματα.

 • Οδηγός για τους Μάγους


  Τι ακριβώς είναι ο μάγος;

  Ο μάγος είναι η κλάση με την υψηλότερη ζημιά στον παιχνίδι αλλά και με την χειρότερη άμυνα. Αν θες να κάνεις τεράστια ποσά ζημιάς τότε ο μάγος είναι ο καλύτερος. Πολύ καλός στα pvp και τρομερός στα pve. Χρησιμοποιεί μαγικές επιθέσεις από απόσταση μαζί με ικανότητες ακινησίας.Μπορείτε να παίξετε με βέργα ή με ραβδάκι/ασπίδα που δεν παίζει σχεδόν κανένας. Έχουν μια από τις καλύτερες ικανότητες ακινησίας στο παιχνίδι και σε ομαδικές μάχες είναι ο τρόμος.


  Τι φυλή είναι καλύτερη για τον μάγο;

  Η καλύτερη φυλή για τον μάγο είναι η νεράιδα λόγω της νοημοσύνης κυρίως αλλά και της σοφίας σε κάποιο επίπεδο.


  Ποια στατιστικά είναι καλύτερα στον μάγο;

  Στο μάγο τα καλύτερα στατιστικά είναι η νοημοσύνη και η αντοχή. Αυτό γιατί με την νοημοσύνη έχεις αυξημένη μαγική ζημιά που για μάγο είναι πάντα καλό ενώ με την αντοχή έχεις περισσότερη ζωή και μεγαλύτερη αναπλήρωση της κάτι που βοηθάει σε ένα επίπεδο με την λίγη άμυνα που έχει.


  Έτσι σαν μάγος θα προτιμήσεις σε δαχτυλίδια-κολιέ-σκουλαρίκια να έχεις νοημοσύνη με αντοχή.Το ίδιο ισχύει και στους συντρόφους.


  Πώς να ανεβάσω έναν μάγο;

  Ο μάγος είναι από τις κλάσεις που είναι εύκολο στο να παίρνουν εμπειρία. Η μεγάλη ζημία σε συνδυασμό με ικανότητες ακινησίας πολλαπλών στόχων του κάνουν το exp πολύ εύκολο. Σιγά σιγά εκτός από τα βασικά (όπλα/πανοπλίες) θα φτιάξετε και τα δαχτυλίδια σας κτλ/συντρόφους. Η υπομονή είναι αρετή!


  Πώς θα γίνω ένας καλός μάγος;

  Από την εμπειρία.Θα παίζεις ,θα μάθεις σιγά σιγά τις ικανότητες σου. Θα κάνεις μονομαχίες με διαφορετικές κλάσεις αλλά και με άλλους μάγος και θα καταλάβεις ότι ανάλογα τις περίπτωσης χρειάζεται να πατάς τις ικανότητες με διαφορετική σειρά την φορά(mechanics). Παίρνοντας μέρος σε πολέμους που προσφέρει το παιχνίδι και σε διάφορες μάχες που κάνουν οι παίκτες μεταξύ τους. Παίρνοντας μέρος είτε παρακολουθώντας το τουρνουά.


  Ωραία ανέβασα έναν μάγο σε αξιόλογο επίπεδο και έχω και κάποια καλούτσικα αντικείμενα, τι άλλο μπορώ να κάνω για να διασκεδάσω στο παιχνίδι;Κάτι είδα παραπάνω για πολέμους,υπάρχει κάποιος ενδεικτικός τρόπος να παίζεις με μάγο σε αυτές τις καταστάσεις;

  Το παιχνίδι προσφέρει αρκετές επιλογές ώστε να παίξεις με τον παίχτη σου ξύλο και να το ευχαριστηθείς. Περισσότερες πληροφορίες: Οδηγός για νέους παίκτες


  Καθημερινός πόλεμος


  Και σε επίθεση και σε άμυνα έχετε μόνο μια δουλεία.Να κάνετε όσο περισσότερη ζημία γίνεται και να σκοτώνετε όσο περισσότερους αντιπάλους γίνεται.Πότε δεν πάτε πρώτοι για stun λόγω της χαμηλής άμυνας παθαίνετε σχεδόν αμέσως.Είστε πιο χρήσιμοι ζωντανοί.Αφήνετε κάποιον άλλον πρώτα όπως τους πολεμιστές και έπειτα ακολουθείτε εσείς. Στον προστάτη απλά κάνετε όση περισσότερη ζημία μπορείτε.


  Μάχες παικτών σε διάφορες περιοχές


  Περίπου το ίδιο που γράφω παραπάνω απλά δεν υπάρχουν προστάτες επομένως είσαι πιο ελεύθερος.


  Battle of Worlds(BoW)


  Ακριβώς το ίδιο με παραπάνω αντί για προστάτες υπάρχουν αγάλματα.


  BattleGround(BG)


  Αρχίζεις γραμμή παίρνεις κάποια επίπεδα και μετά σκορπίζεις τρόμο με την μεγάλη ζημία σου σε όλο τον χάρτη.Τους τιτάνες μπορείς να τους μετακινήσεις πολύ γρήγορα. Μπορείς να αρχίσεις και στα δωμάτια με τα τέρατα φυσικά. Στην μέση/τέλος του παιχνιδιού απλά κάνεις όσο περισσότερη ζημιά και ικανότητες ακινησίας στους αντιπάλους. Πάντα είσαι δίπλα στην ομάδα σου.


  Παραδεισένιος Κήπος


  Ακριβώς το ίδιο με τον καθημερινό πάλι έχεις να προστατέψεις-επιτεθείς κάποια τέρατα κλειδιά για την νίκη.


  Μάχη Κάστρων


  Δουλειά σου είναι να ασκήσεις πίεση με την μεγάλη ζημιά που κάνουν οι ικανότητες σου και τις ικανότητες ακινητοποιησεις σου. Απλά σκότωνε και μη ερεύνα.