Posts by Arzen

Dear 4Story Community,

Yesterday we were informed that personal data belonging to certain 4Story players has found its way onto the internet. After carefully checking our data and systems, we can assure you that the data was not leaked from our systems but from an external source.

Although the source of the leak is most likely someone running an illegal private server, the email addresses of some of our users are affected.

In order to avoid such situations in the future, we request that you never pass on your account details to anyone, including private servers, gold sellers, people offerings hacks, or any other service not offered by Gameforge. It is also very important that you don’t use the same registration details on multiple platforms.

We treat data protection very seriously, hence we highly recommend that you change the passwords and/or email addresses to your 4Story accounts. You can do this via the account management system on the official 4Story website.

The 4Story Team

  Salut!


  Din păcate, a avut loc o eroare neașteptată, iar serverul este momentan indisponibil.Acesta va reveni online cât mai curând cu putință.

  Folosindu-ma de acest tutorial, va voi arata fiecare aspect al sistemului de support, de la inregistrare pana la crearea si trimiterea unui tichet.


  Inainte sa incepem, am sa explic, atat simplu cat si in detaliu, scopul sistemului de sprijin (support/help/assistance), la ce foloseste si cum puteti sa il utilizati:


  -Sistemul de tichete a fost creat cu scopul de a gestiona, solutiona si de a ameliora experientele si evenimentele jucatorilor in cadrul comunitatii noastre.

  -Termenul de "tichet", in sistemul de sprijin, poate avea urmatoarele sensuri: o sesizare,o cerere, o petitie, o plangere, etc.)

  -In sistemul de sprijin se pot face tichete pentru:

  a)Diverse probleme, atat tehnice cat si in timpul jocului (ex: nu va mai puteti conecta la joc, jocul nu poate fi initiat, erori la instalare, imposibilitatea de a va conecta cu un caracter, imposibilitatea de a completa o misiune etc.)

  b) Intrebari generale despre joc (ex: Care este scopul mentorului si a studentului? Care sunt beneficiile pentru parti din aceasta cooperare? etc.)

  c)A raporta o situatie care face atingere la bunul demers al jocului precum: un bug, o problema sau o situatie de urgenta (ex:server-ul este indisponibil fara un anunt oficial in prealabil, utilizare de programe ilegale, etc. )

  d)A raporta un jucator care comite actiuni contrare reglementarilor din Regulamentul Jocului sau T&C (ex: foloseste un limbaj neadecvat asupra altor jucatori sau alte elemente ce sunt legate despre joc, foloseste programe sau script-uri ilegale pentru castiguri personale sau pentru a distruge bunul demers al jocului, etc.)

  e)A solutiona o eroare in sistemul de plata al jocului (ex: o tranzactie eronata care nu a mers conform obligatiilor impuse partilor, o suspendare a contului pentru o eroare de tranzactie, etc.)

  f) O plangere cu privire la o suspendare a contului din motive necunoscute de catre jucator (ex: suspendare fara o justificare in prealabil, suspendare pentru o simpla neintelegere a intamplarilor, etc.)

  g) Orice alte lucruri, situatii sau evenimente; ce constituie o problema sau o speță care poate fi rezolvata cu ajutorul sistemului de sprijin


  NOTA:

  Pentru a salva timpul dumneavoastra, va sugeram inainte de a utiliza sistemul de sprijin, sa va uitati cu atentie daca problema are deja o solutionare pe Forum.


  Tutorial-ul in discutie este structurat in 4 etape si anume:


  1.Inregistrare si conectare

  2.Utilizare si verificare periodica (+Exemplu)

  3.Politica de confidentialitate


  Puteti sa accesati pagina sistemului de sprijin apasand click pe acest link: http://support.4story.ro/

  Acestea fiind spuse, sa incepem!:)


  1.Inregistrare si conectare


  Ca sa folosim sistemul de sprijin, este nevoie sa ne inregistram si sa confirmam crearea contului.Va puteti inregistra cu ajutorul urmatoarelor imagini:


  NOTA:

  Este imperativ sa va inregistrati folosind adresa de e-mail a contului la care doriti sa primiti ajutor.In cazul in care aveti mai multe adrese de e-mail inregistrare pe joc , le puteti adauga la adresa de e-mail principala pe sistemul de sprijin.

  Ati reusit sa va conectati la sistemul de sprijin:thumbup:


  Daca sunteti titularul la mai multe conturi, puteti sa adaugati id-u/adresa de e-mail respectiv a contului pe adresa de e-mail principala a sistemului de support folosind urmatorii pasi:
  NOTA:

  Este nevoie de confirmare pentru fiecare adresa de e-mail pe care o adaugati pe sistemul de tichete.

  Folosind aceasta metoda puteti reduce complicatiile de a apela la sistemul de sprijin cu mai multe conturi pentru fiecare adresa de e-mail inregistrata in baza de date a jocului .


  2.Utilizare si verificare periodica (+Exemplu)


  In continuare, o sa contactam echipa jocului prin crearea unui tichet in care trebuie sa alegem subiectul care descrie natura situatiei, sa completam cerintele stabilite de subiect pentru fiecare categorie si sa descriem problema.Pentru o mai buna intelegere si un raspuns cat mai rapid, este de preferat sa faceti o descriere cat mai detaliata si mai aproape de realitate.  Puteti face un tichet legat de :

  -Joc

  -Forum

  -Plata

  In functie de motivul pentru care doriti sa contacati sistemul de sprijin, puteti selecta doar una dintre aceste categorii.

  Folosindu-va de urmatoarele imagini, o sa vedeti cum se face un tichet si cum sa il verificati periodic pentru un raspuns.Imaginile o sa contina si un exemplu de tichet cu un raspuns la care va puteti astepta, tema tichetului o sa fie despre o problema la pornirea jocului .
  Acum trebuie sa verificam daca am primit un raspuns la tichetul creat, pentru a face acest lucru, trebuie sa accesam sectiunea "Istoricul Tichetelor".Tot acolo puteti vedea toate tichetele care au fost create si ce raspuns au primit acestea.
  Ca sa deschideti tichetul trebuie sa apasati cu click una din urmatoarele:ID (#) , Comunitate (4Story.ro) sau Subiect (Diverse probleme).

  Simbolul incadrat cu rosu in imagine arata daca tichetul a primit un raspuns.In cazul in care s-a primit un raspuns, acest simbol va aparea in dreptul zilei in care a fost facut tichetul.

  Odata cu primirea unui raspuns, tichetul va fi inchis automat.In cazul in care raspunsul este nesatisfacator si nu incheie complet polemica in discutie, acesta se va redeschide automat in momentul in care raspundeti inapoi.
  NOTA:

  Un raspuns este oferit intr-un interval de 48 de ore sau chiar mai mult daca problema respectiva este mai dificila.

  In cazul in care raspunsul primit de către operator este incert sau nu sunteți mulțumit de răspuns , puteți sa folosiți opțiunea de "Plângere" situata in coltul din dreapta.

  Aveti posibilitatea sa evaluati raspunsul primit. :( - :)


  Am ajuns la finalul acestui tutorial, speram sa va ajute.:thumbup:


  3.Politica de confidentialitate (Privacy Policy)


  Specificatii:

  -Toate informatiile dumneavoastra despre conturi, identitate, actiuni sau inactiuni sunt confidentiale si nu pot fi cunoscute de catre terte parti sau alte persoane decat cu consimtamantul vostru de a le spune personal.

  -Va rog sa fiti vigilenti si sa nu dati datele voastre confidentiale nimanui.

  -Echipa jocului nu o sa va ceara niciodata informatii precum: parola de la cont, diverse obiecte pe joc, locatia dumneavoastra , conturi bancare etc.

  -Orice schimbare a contului are loc numai cu consimtamantul dumneavoastra expres in limitele Regulamentului Jocului si T&C.  Cu stima,

  Echipa 4Story.ro

  Combatant sPjToNn DooMsDay 56875 Lună/137978 Total
  Cavaler Sfânt AbuDhabi DooMsDay 45108 Lună/268188 Total
  Cavaler Sfânt Klaup TeachMeSanta 32303 Lună/114987 Total
  Cavaler Paznic Domys xCAMORRAx 17359 Lună/79392 Total
  Cavaler Paznic xSolarys DooMsDay 16248 Lună/121550 Total
  Cavaler Paznic Mafyx xCAMORRAx 12463 Lună/62882 Total
  Cavaler Paznic Aybe xSkyFlux 11213 Lună/37896 Total
  Cavaler paznic oJuMoK DooMsDay 9965 Lună/53364 Total


  NOTA:

  - Rangul va fi actualizat lunar.

  - Legendă: Titlu - Nume Jucător - Nume Breaslă - Glorie (Lună, Total)


  Lord al războiului SparXys Unbreakble 0 Lună/3673675 Total
  Combatant Nanne Akattsuki 186720 Lună/3551068 Total
  Cavaler sfânt NewLapiris Akattsuki 85266 Lună/130329 Total
  Cavaler sfânt FkYouBizz Tetrahidrocanabinol 81248 Lună/170234 Total
  Cavaler Paznic FkYouSocro UnDySpUtEd 79276 Lună/273325 Total
  Cavaler Paznic denisa28a FireClan 53133 Lună/352026 Total
  Cavaler Paznic SATIR DaRk 49127 Lună/1097110 Total
  Cavaler Paznic Cherry HYPNOSE 46486 Lună/926388 Total
  Cavaler Paznic lBunny Akattsuki 44822 Lună/2149796 Total  NOTA:

  - Rangul va fi actualizat lunar.

  - Legendă: Titlu - Nume Jucător - Nume Breaslă - Glorie (Lună, Total)
  Inainte de a incepe, am sa explic pe scurt, ce reprezinta mIRC si care este scopul acestui program in cadrul comunitatii noastre.


  -mIRC este o retea de comunicare prin intermediul caruia aveti posibilitatea sa va conectati la un canal de comunicare special dedicat jocului.

  - In acest canal de comunicare veti avea posibilitatea sa comunicati cu echipa jocului despre: diverse probleme, intrebari generale despre joc sau o simpla conversatie amicala. :)


  Acest tutorial o sa va ajute pas cu pas in instalarea si configurarea programului.Mai jos o sa puteti vedea fiecare pas.


  1.Descarcare

  2.Instalare

  3.Configurare

  4.Inregistrare pe OnlineGames.net (optional)


  Acestea fiind spuse, sa incepem!


  1.Descarcare

  Puteti descarca aplicatia accesand pagina oficiala mIRC sau mai simplu, apasand click aici.Programul de instalare ar trebui sa apara, in functie de motorul de cautare pe care il folositi (ex: Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer) in urmatoarele feluri:  Google chrome
  Internet Explorer
  Mozilla Firefox  2.Instalare

  In continuare, rulati executivul (mirc752.exe) descarcat anterior, apoi instalati programul folosind urmatorii pasi:


  NOTA:

  -Locatia unde va fi instalat programul poate sa fie schimbata preferential.Pentru a preveni orice fel de complicatii, este recomandat sa lasati destinatia implicita.

  -Puteti sa folositi acest program ca o aplicatie portabila ce poate fi folosita pe una sau mai multe unitati de calcul.


  Cu incheierea procesului de instalare, putem trece mai departe la utilizarea programului.


  3.Configurare


  In aceasta etapa, deschideti aplicatia (daca nu a fost bifata optiunea pentru deschidere automata la finalizare) la care o sa apara un mesaj care trebuie confirmat de doua ori apasand pe optiunea ''Continue".


           In continuare, o sa puteti vedea o casuta cu setari care o sa va ceara anumite informatii, pentru a putea accesa canalul dedicat jocului este nevoie doar de completarea numelui (restul poate sa ramana necompletat), urmat de confirmarea setarilor implicite prin optiunea "OK".


  Pentru a accesa canalul de comunicare al jocului este imperativ sa introduceti urmatoarea comanda:

  • /server irc.onlinegamesnet.net -j #4story.ro


  Apasati tasta "ENTER" si o sa va redirectioneze automat catre chat.


  Felicitari, ati reusit sa va conectati cu succes la canalul jocului!:thumbup:


  NOTA FINALA:

  • Insultele pe chat la adresa oricarui membru al echipei pot duce la banarea celui in cauza chiar si in joc.
  • Membrii echipei sunt cei care au in fata nickname-ului caracterul "@", exceptie de la aceasta regula fac parte cei care sunt in perioada de Trial, acestia avand simbolul "+" in fata nickname-ului.
  • Odata intrati pe canalul #4story.ro sunteti rugati sa respectati regulamentul de chat.  4.Inregistrare pe OnlineGames.net (optional)


  Dupa instalarea clientului mIRC si conectarea la server, respectiv pe canalul oficial #4story.ro, avem posibilitatea sa ne inregistram pe OnlineGamesNet.

  Pentru aceasta trebuie sa intram -> AICI <-


  image.png

  Completati spatiile cu datele dvs si la sfarsit introduceti codul din imagine. Daca codul a fost introdus corect trebuie sa apara:


  image.jpg

  Acum inregistrarea fiind terminata mergeti pe adresa de e-mail si cautati e-mailul de la OnlineGamesNet.


  image.jpg

  In e-mail gasiti numele contului si parola precum si comanda de autentificare, respectiv de schimbare a parolei.

  Acum mergeti in clientul de mIRC pe care l-ati configurat la tutorialul de la inceput -> AICI <- si tastati:

  /authserv auth username parola

  /authserv auth pass parola_actuala noua_parola

  Prima comanda va autentifica la server iar a doua comanda va schimba parola.

  Pentru viitoarele conectari se va folosi comanda:

  /authserv auth username noua_parola


  Cu stima,

  Echipa 4Story.ro


  Deoarece am observat ca multi dintre voi va loviti de aceste probleme legate de accesul jocului la internet (restrictionat) din cauza Firewall-ului de la antivirus, am decis sa va fac un mic tutorial din care sper sa puteti intelege si sa il urmati pas cu pas pentru a putea scapa de probleme pe care le intampinati pe aceasta tema.

  Cum se configurează Avast Internet Security 2014 Firewall


  Instrucțiunile de mai jos arata cum sa configurati Avast Internet Security 2014, pentru a debloca Akruto Sync, dar poate fi folosit pentru a debloca orice program de care aveți nevoie pentru a debloca.

  1) Deschideți software-ul Avast Internet Security. Faceți clic pe pictograma care arată o cheie și o șurubelniță

  avast-internet-security-2014-tools.png

  2) Faceți clic pe "Firewall"

  avast-internet-security-2014-firewall.pn

  3) Faceți clic pe link-ul "norme de aplicare", în partea de jos a ferestrei Avast Internet Security.
  avast-internet-security-2014-application
  4) Faceți clic pe "New Group"
  avast-internet-security-2014-new-group.p
  5) Denumiți noul grup "AKRUTO"
  avast-internet-security-2014-name.png
  6) Faceți clic pe "new application rule" și selectați grupul nou creat din lista
  avast-internet-security-2014-new-applica
  7) Selectați Akruto Sync (sau orice program care le-ar dori pentru a debloca) și faceți clic pe "Open"
  avast-internet-security-2014-unblock-pro
  8) Utilizați bara de scală portocalie pentru a regla regula, astfel că regula "Permite conexiuni la toate rețelele". Această setare de securitate este necesara, deoarece Akruto Sync acceptă conexiuni de rețea de intrare.

  avast-internet-security-2014-allow-conne
  9) Închide fereastra Avast Internet Security.
  Am dat un exemplu cu acest program voi selectati 4Story pentru a adauga la lista permisiunilor.

  Cum se configurează AVG Internet Security 2013 Firewall


  Instrucțiunile de mai jos arata cum sa configurati AVG Internet Security 2013, pentru a debloca Akruto Sync, dar poate fi folosit pentru a debloca orice program de care aveți nevoie pentru a debloca.
  1) Deschideți software-ul AVG Internet Security 2013

  2) Faceți clic pe "Firewall"

  avg-internet-security-2013-firewall.png
  3) Faceți clic pe butonul "Change", situat la dreapta de "Mode Firewall"
  avg-internet-security-2013-change.png
  4) Faceți clic pe "Applications"
  avg-internet-security-2013-applications.
  5) Faceți clic pe "Add"

  avg-internet-security-2013-add.png
  6) Faceți clic pe cele trei puncte situate la dreapta de "Calea" cuvânt
  avg-internet-security-2013-app-path.png
  7) Selectați Akruto Sync (sau orice program care le-ar dori pentru a debloca) și faceți clic pe "Open"

  avg-internet-security-2013-unblock-progr
  8) Faceți clic pe "Create"

  avg-internet-security-2013-create.png
  9) Selectați "Allow" din lista verticală și faceți clic pe "OK"

  avg-internet-security-2013-allow.png
  10) Verificați dacă Akruto Sync apare în lista de aplicații și care coloana "acțiune" arata "Allow"

  avg-internet-security-2013-verify.png
  11) IMPORTANT: Dacă ați omis acest pas, modificările se vor pierde! Faceți clic pe "Apply", apoi "OK"
  avg-internet-security-2013-apply.png

  Sursa www.akruto.com

  Cum se configurează Bitdefender Internet Security Firewall

  1. Rulați Bitdefender Internet Security.

  2. Apasati pe butonul "Settings" de la colțul din dreapta sus al ferestrei.

  bitdefender-firewall.png
  3. Apăsați pe butonul "Firewall" în fereastră nouă.

  bitdefender-firewall2.png
  4. Apăsați pe "normele de aplicare", link-ul de pe tab-ul "Settings" de pe partea stângă.

  bitdefender-firewall3.png
  5. Click pe "Add Rule" pentru a adauga o noua aplicatie - joc pentru primi acces conectarii la internet.
  bitdefender-firewall4_zps49211a7c.png
  6. În "permisiunea" linie în partea de jos a ferestrei, faceți clic pe butonul "Allow", și apăsați pe butonul "OK".
  "Acest pas il faceti la orice program - joc, este recomandat sa bifati allow"
  bitdefender-firewall5.png
  7. Închideți lista editare de reguli prin apăsarea pe butonul "Close". A se vedea imaginea de mai jos.
  bitdefender-firewall6.png
  '
  Sursa Internet Download Manager


  Cu stima
  Echipa 4Story.ro

  Am observat ca multi dintre voi va loviti in mare parte de aceasta problema.

  Ca sa fie mult mai simplu si pentru voi si pentru noi am creeat acest ghid ca sa va ajute cand apare problema respectiva.

  Fiecare player isi seteaza la cont un anumit Cod de Sercuritate preferential si stabiliti/stiut numai de el.

  In multe cazuri intalnite pe Forum si prin Sistemul de Tichete mare parte din voi aveti aceasta problema mai exact uitarea Codului de Securitate.

  O sa mentionez mai jos cativa pasi care trebuie urmati pentru schimbarea Codului de Securitate.


  » Pasul Nr. 1:

  - PVZT0qq.png

  - Aici va este cerut sa introduceti Codul de Securitate stabilit de voi, in caz contrar in care ati uitat Codul de Securitate, procedam astfel.


  » Pasul Nr.2

  LJzz991.png

  - Introduceti Codul de Securitate (In cazul in care nu functioneaza si nu tineti minte codul, introduce-ti unul la intamplare)

  - In momentul in care ati introdus un Cod de Securitate gresit o sa va apara aceasta fereastra

  » Pasul Nr. 3

  jIRWqNr.png

  - Click pe Cod Uitat si o sa va apara alta fereastra

  » Pasul Nr. 4

  UrsliZA.png

  - In chenarul Temporar veti primi pe adresa de email setata la cont un Cod Temporar care il introduceti in acel chenar.

  - In chenarul Nou veti introduce Codul de Securitate stabilit de voi.

  - In chenarul Confirma repetati Codul de Securitate introdus mai sus.

  - Click pe Schimba si totul este schimbat iar nou Cod de Securitate este actualizat.


  Mult Succes!


  Echipa 4Story.ro

  Multi dintre voi ati intalnit eroarea urmatoare gen "Tentativa de hacking detectata".

  Acesta este un tutorial creeat in baza acelei erori si rezolvarea acesteia.

  Va rog sa urmati tutorialul exact cu este explicat pentru a avea succes.


  [EN]
  Error Code Problem Solution

  110, 115

  GG process is already running, wait until the previous GG process stopped, abort the previous GG process.

  114

  Many reasons.

  http://www.gameguard...eng/FAQ_114.htm

  124

  Wrong "GameGuard.des" file used, reinstall the client, replace the wrong file with the correct one.

  http://www.gameguard...Q_reinstall.htm

  150

  GG wasn't installed fully, reinstall the client.

  http://www.gameguard...Q_reinstall.htm

  151

  Windows Compatibility Mode running, turn of Windows Compatibility Mode for the game and GG.

  153

  "GameGuard.des" file is missing, reinstall the client, insert the correct one, check your antivirus if it detect the file as virus and whitelist it.

  http://www.gameguard...Q_reinstall.htm

  170

  anti-virus-tools blocks "GameMon.des" or any game file set exceptions for those files.
  180
  GG update failed - not enough disk space not enough space for the files to download, check space at drive for system folder for downloads, check space at drive where game is installed.
  340, 350, 361, 380
  GG Update failed - update server not reachable, check firewall, check host file if there had been something manipulated.
  GG Update Server is in maintenance / not reachable


  [RO]

  Coduri de eroare - Soluție Problemă

  110, 115

  Procesul GG este deja în execuție, așteptați până când procesul GG precedent este oprit, sau abandonati procesul GG precedent.
  114

  Multe motive.

  http://www.gameguard...eng/FAQ_114.htm

  124

  "GameGuard.des" fișierul folosit este corupt, reinstalați clientul, înlocuiți fișierul greșit cu cel corect.
  http://www.gameguard...Q_reinstall.htm
  150

  GG nu a fost instalat pe deplin corect, reinstalați clientul.

  http://www.gameguard...Q_reinstall.htm

  151

  Modul de compatibilitate pentru Windows , Dezactivați modul de compatibilitate pentru Windows, pentru Joc și GG.
  153

  Fișier "GameGuard.des" lipsește, reinstalați clientul, reinstalati-l pe cel corect, verificați antivirus-ul dacă acesta detecteaza fișierul ca virusu și verificati in lista alba a antivirusului.
  http://www.gameguard...Q_reinstall.htm

  170

  Antivirus-ul creeaza unelte blocaje "GameMon.des" sau orice fișier de la joc setați la exceptiile antivirusului pentru aceste fișiere.

  180

  Modificarea GG nu a reușit - spațiu insuficient pe disc, spatiu insuficient pentru fișierele descarcate, verificati daca detineti destul spatiu pentru instalare fie in download fie in folder-ul installer-ului.

  340, 350, 361, 380

  Actualizarea GG nu a reușit - modificarea la server nu poate ajunge, verificati firewall, verificati fișierul gazdă dacă ar fi fost ceva manipulat sau corupt. GG Update Server este în întreținere sau nu accesibil.


  [NOTA]

  GG = GAMEGUARD


  Cu stima

  Echipa 4Story.ro

  Lucruri pe care ar trebui să le facă fiecare persoană pentru a menține PC-ul lor în formă maximă. Când se confruntă cu probleme cu framerate în jocuri in general, Tuning sistemului dumneavoastră este unul dintre cele mai simple moduri de a crește performanța:
  Vă rugăm să țineți cont de faptul că, în timp ce trucurile de mai jos pot ajuta la îmbunătățirea performanței PC-ului, ele nu vor putea să-l îmbunătățească dincolo de limitele hardware.

  Deci va rog sa cititi acest tutorial cu atentie iar ce care intampinati probleme sa incercati sa il urmati. Este recomandat in toate tipurile de jocuri pentru PC.

  • Mentineti driverele video la zi (up to date)
  • Modificarea setarilor in joc
  • Dezactivați sau eliminați programele potențial nedorite
  • Resetati software-ul placii video
  • Reparati fisierele corpte/lipsa din jocuri
  • Setati performanta cea mai buna la windows
  • Micsorati efectele caldurii
  • Dezactivati sunetele in jocuri
  • Curatati registii din sistem
  • Defragmentare a HDD-ului
  • Daca detineti laptop modificati setarile din Power Settings

  Dupa o scurta explicatie ce am enumerato mai sus o sa va las o descriere la fiecare categorie in parte si in ce consta acel lucru:  » Mentineti driverele video la zi (up to date)

  • De ce este important să pastram driverele video la zi?

  Drivere pentru placa video (software care au interfețele cu placa grafică) includ adesea repararea bug-urilor vitale și / sau optimizări. Video-ul dvs. este, în general livrat cu un driver de pre-ambalate, dar acest driver este, de obicei este Out of date din momentul în care ajunge in calculatorul dumneavoastră. Unul dintre cei mai importanți pași pe care ii puteti efectua la instalarea unei noi placi video sau un calculator nou este de a instala cel mai recent diver video.

  Procesul de actualizare va varia în funcție de placa video specifica pe care o aveți, dar multi jucatori detin o placa video de la una din cele trei linii de produse majore: NVIDIA, AMD sau Intel. Deoarece acestea sunt cele mai frecvente tipuri de placi grafice, vom acoperi procesul de actualizare de bază pentru fiecare.

  • Cum sa iti identifici placa video


  • Apăsați [Tasta Windows] + R (acest lucru va deschide o fereastră "Run")

  • Tastați dxdiag și apoi apasati Enter.
  • Selectați tab-ul
  Display

  • Notați numele și producătorul placii video din colțul din stânga sus al ferestrei.

  9fNYnMX.png

  Majoritatea producătorilor de placi video comune au o soluție care scanează automat driverele calculatorului și actualizările. Acestea pot fi găsite aici:

  AMD

  NVIDIA

  Intel  » Modificarea setarilor in joc

  • Reglare setari video

  Opțiunile video pe care le alegeți în joc au un efect mare asupra FPS-ului. Modificarea acestor setări vor face jocul sa functioneze mai repede, în detrimentul calității vizuale. Jucand cu aceste setări va ajuta să găsiți un loc dulce între performanță și calitate. Ca punct de plecare, încercați să setați fiecare opțiune la valoarea cea mai joasă. Le puteți accesa în joc apăsând ESC și selectând VIDEO.


  • Setări: personalizate
  • Rezoluție: Rezolutia Desktop
  • Caracter Calitate: Foarte slab
  • Mediu Calitate: Foarte slab
  • Shadows: nici o umbră
  • Efecte Calitate: Foarte slab
  • Frame Rate Cap: 60 FPS
  • Așteptați pentru Vertical Sync: neverificată
  • Anti-aliasing: neverificată


  Asemenea, puteți schimba unele dintre opțiunile de interfață pentru a reduce cantitatea de stres pe hardware-ul dvs. Pentru a accesa aceste opțiuni ESC și selectați INTERFACE.

  Ajustarea opțiunilor de interfață


  • Debifați Activați animații HUD
  • Frame Debifați Afișare țintă pe atac
  • Debifați Activează afișare rachete line
  • Debifați Afișare Attack Range


  » Dezactivați sau eliminați programele potențial nedorite
  • Ce vrei sa spui cu asta?

  Înainte de a scoate orice program, este o idee bună pentru a verifica ceea ce software-ul execută în fundal după pornirea Windows-ului. Exista o mulțime de software care tind să se pornească automat. Pentru a dezactiva procesele neesențiale, vă recomandăm efectuarea unei porniri clean în Windows. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să urmați instrucțiunile de mai jos:

  • Apăsați [Tasta Windows] + R

  • Tastati msconfig în bara de text din partea de jos a meniului
  • Faceți clic pe fila
  Services

  • Verificați Hide All Microsoft Services, astfel încât să nu dezactivati accidental un proces cheie
  • Faceți clic pe butonul
  Disable All

  • Faceți clic pe fila Startup

  • Faceți clic pe butonul Disable All

  • Faceți clic pe butonul Apply

  • Faceți clic pe butonul OK

  Reporniți computerul

  mhOUmcK.png

  Notă: Pentru efectuarea unei porniri clean în Windows 8 și 8.1 vă rugăm să consultați următorul articol Microsoft:
  Cum se efectuează o pornire sigură în Windows
  Aplicatii mari consumatoare de resurse de dezinstalare

  În cazul în care performanța în joc sa îmbunătățit după o pornire sigura, șansele sunt sa existe un număr de programe consumatoare de resurse din PC. Puteti dezinstala orice aplicație nedorita prin utilizarea de programe și caracteristici (Adăugare sau eliminare programe în Windows). Acest lucru va elimina mai multe resurse din sistem. Dacă nu puteți găsi aplicațiile care utilizează aceste resurse sau cele ce nu vă permit să se dezinstaleze, acestea pot fi rău intenționate și va trebui să fie eliminate într-un mod diferit.

  • Rulați o scanare de programe potențial nedorite sau malware

  Efectul secundar nefericit de navigare pe Internet este că computerele noastre tind să acumuleze o mulțime de software nedorite (care poate fi, de asemenea, potențial dăunătoare!) Că nu suntem conștienți de. Acest software tinde să ruleze în fundal și utilizează resursele PC-ului fara a va avertiza în nici un fel vizibil. În scopul de a scăpa de acest program, vă recomandăm (dar nu aprob în mod oficial), sa folositi Malware Bytes

  Notă: Dacă aveți alte software de securitate pe care preferați să le utilizați în loc, vă rugăm asigurați-vă că sunt la zi actualizate. Software-ul de securitate necesită actualizări periodice sau un abonament pentru a contracara amenințările în mod eficient. Fără unul dintre ele, tind să fie doar un alt program resursă inutil!  » Resetati software-ul placii video

  Asigurați-vă că software-ul placii grafice nu se interferează cu alte jocuri

  NVIDIA vine cu panoul de control NVIDIA și AMD vine cu Catalyst Control Center. Ambele programe permit utilizatorilor să creeze profiluri grafice care poate trece peste setările aplicației și, uneori, interfera cu unele aplicatii/jocuri ca rezultat. Resetarea software-ul la valorile implicite, de obicei, oferă control asupra placii grafice setate pentru jocul respectiv. Iată cum se face:

  • NVIDIA Control Panel


  Faceți clic dreapta pe desktop și selectați NVIDIA Control Panel

  • Selectați Gestionați setările 3D

  • Faceți clic pe Restabilire valori implicite

  7wrfE3X.png


  • Catalyst Control Center


  • Faceți clic dreapta pe desktop și selectați Catalyst Control Center (numit centru VISION)
  • Selectați
  Preferințe

  • Faceți clic pe Restabilire valori implicite din fabrică

  Clipboard11.jpg

  » Reparati fisierele corpte/lipsa din jocuri

  Repararea fișierelor din joc corupte

  Ocazional, problemele FPS pot fi provocate atunci când anumite fișiere din joc devin corupte. Folosind funcția de reparații în lansatorul de joc (prima fereastră care apare atunci când executați orice joc sau sunt aflate in directorul unde este jocul instalat dar in unele cazuri necesita instalarea full a jocului respectiv in caz ca acel joc nu detine functia de repair) va rezolva orice fișiere corupte.

  Pentru a rula funcția de reparare in cazul nostru 4Story:
  » Link aici http://ro.4story.gam...m/game/download
  Dezinstalam tot ce tine de 4Story apoi Reinstall.

  » Setati performanta cea mai buna la windows
  Configurarea Sistemului de operare

  Sisteme de operare sub-alimentate nu pot fi capabile de a rula caracteristicile grafice ale Windows-ului și jocului respectiv sa poata rula eficient în același timp. Puteți dezactiva multe din caracteristicile grafice avansate în Windows pentru a îmbunătăți performanța sistemului. În timp ce sistemele sub-alimentate vor simti schimbarea facand de acest pas, majoritatea PC-urilor pot vedea o creștere a performanțelor prin schimbarea acestor setări:
  • Clic dreapta pe Computer

  • Selectați Properties

  • Selectați Setări avansate de sistem

  • Selectați tab-ul Advanced

  • Faceți clic pe Setări sub Performanță

  • Selectați Ajustare pentru cea mai bună performanță radial

  • Deplasați-vă la fila Advanced

  • Selectați Reglare pentru funcționare optimă a: Programe radial

  tCwVLzp.png


  • Ce este Aero?

  Aero este o caracteristică grafică set de Windows. Acesta permite următoarele: Windows transparent, opțiunile Win Key + Tab, și tranzițiile de ferestre. Din păcate, toate aceste caracteristici au tendința de a încetini computerul dumneavoastră. Folosind pașii de mai sus se va dezactiva automat, dar dacă doriți să dezactivați Aero manual puteți urma instrucțiunile de mai jos:

  »Pentru a dezactiva Aero din Windows Vista sau Windows 7:

  Faceți clic pe "Start" » Căutare Aero » faceți clic pe "Aspect și culoare fereastră" » faceți clic pe "Setări aspect avansate ..." » Selectați o temă non-Aero.

  » Pentru a dezactiva Aero in Windows 8:

  • Faceți clic pe tasta Windows

  • Caută Control Panel

  • Sub Aspect și personalizare, faceți clic schimba tema
  • Faceți clic pe
  Windows basic pentru a selecta această temă


  » Micsorati efectele caldurii

  Detectarea acumularii de căldură
  Face jocurile sa funcționeze bine pentru câteva ore și apoi începe să încetinească? Este aerul ce iese din PC-ul extrem de fierbinte? Dacă acesta este cazul, placa grafică este probabil supraîncălzita. Există câteva lucruri care le puteți face pentru a reduce efectele căldurii din sistemul dumneavoastră:
  Curățați orice guri de aerisire sau ventilatoare cu aer comprimat. Calculatoarele au de multe Coolere-le înfundate cu praf, murdărie și păr. Curățarea guri computerului și a coolere-lor vor îmbunătăți fluxul de aer și ar trebui să țină aparatul la o temperatură mai scăzută.
  Dacă joci orice joc pe un laptop, ați putea dori să luati în considerare cumpărarea un cooler pentru laptop. Este un cooler extern care poate fi conectat la o unitate de energie de perete sau USB, în funcție de model. Ele sunt foarte eficiente la pastrarea laptop-uri se răcească.


  » Dezactivati sunetele in jocuri

  Este posibil să apară un impuls de performanță prin dezactivarea sunetelor în joc. Puteți face acest lucru în joc apăsând ESC, selectând SOUND și apoi verificarea casutei daca exista "Dezactivați toate sunetele" sau le dezactivati pe rand dupa preferinta.

  » Curatati registii din sistem
  De fiecare dată când instalați un program, face modificări în registry de sistem, care este o bază de date care stochează setările de configurare și opțiunile pentru Sytemul dvs. de operare și alte software-uri. De-a lungul timpului, registry de sistem pot deveni destul de plini și negativi afectand performanța sistemului. Recomandăm (dar nu aprobăm în mod oficial), folosind CCleaner.
  Download » http://www.piriform....wnload/standard
  » Defragmentare a HDD-ului
  Hard drive-urile sunt un lucru silentios. Pe măsură ce adăugați în mod constant și eliminati fișiere din ele, au tendința de a obține unele fisiere intr-o ordine dezorganizată și devine mai dificil pentru computer pentru a localiza fișierul corect. Fișierele sunt uneori împărțite în bucăți mici și împrăștiate pe unitate. Fiecare Windows dispune de un program special pentru Defragmentare. Pentru a rezolva această problemă trebuie defragmentat hard disk principal. Aici este un ghid Microsoft cum sa efectuati acest pas intr-un Windows.
  » Modalități de îmbunătățire a performanței computerului

  » Daca detineti laptop modificati setarile din Power Settings

  Uneori de notebook-uri folosesc planuri de economisire a energiei pentru a conserva energia bateriei, care limitează, din păcate, capacitatea de funcționare a plăcii grafice și CPU.

  Puteți modifica această setare urmand pasii:


  • Deschideți Opțiuni de alimentare din Panoul de control al computerului

  • Dacă planul de alimentare este setat la una dintre opțiunile de economisire baterie, va trebui să-l schimbati la o opțiune de performanță. După asigurându-vă că aveți o opțiune de performanță selectata, apăsați pe "Modificare setări plan"

  Activați înaltă performanță


  Echipa 4Story.ro

  Datorita ultimului update in vederea rezolvarii compatibilitatii jocului 4Story cu Windows 10, au fost intampinate urmatoarele probleme:


  Problema:

  "Dau click pe ,, joaca`` ( la client) iar GameGuard-ul nu porneste dar nici jocul... "

  Solutii:

  În cazul în care jocul nu va funcționează si sunteți utilizatori de Windows 10, reinstalați DirectX click aici , iar apoi jocul.

  Dezactivati antivirusul


  Problema:

  "werfault.exe-application error"


  Solutie:

  1. Apasa tasta Windows + R, tasteaza "services.msc".

  dKVdlW7.jpg


  2. În fereastra de servicii, cauta sistemul "Raportare erori Windows".

  axaYxNr.jpg


  3. Fa clic dreapta pe serviciu și selecteaza proprietăți.

  S4k6y72.jpg


  4. În tipul de pornire, trece de la "Manual" la "Dezactivat" și faceți clic pe OK.

  iRAZwcK.jpg
  Problema:

  This setup requires the .Net Framework version 3.5+ . Please install the .NET Framework and run this setup again


  Solutie:

  Instaleaza o versiune mai noua de .Net Framework apasa aici .
  Va rog sa postati ce alte erori intampinati pentru a gasi rezolvari cat mai bune si rapide.

  Problema:

  • Gameguard se închide înainte de finalizarea secvenței de actualizare~lansare.

  Solutii:

  • Dezactivati antivirusul.
  • Rulati actualizarea Windows
  • Asigurati-va ca aveti cele mai recente actualizari importante pentru sistemul dumneavoastră.

  Problema:

  • La lansare jocului, tot ce obținem este un ecran negru, care nu poate fi redus la minimum folosind Win Key. (Tasta Windows)

  Solutii:

  • Tastati CTRL + ALT + DEL, apoi apăsați anulați, ar trebui să vă găsiți pe desktop, apoi deschideti jocul din bara de sarcini și grafica ar trebui să sa revina la forma initiala.
  • Lansarea jocului în Modul Fereastra. Selectam optiunea din Setari.

  sFadnpN.png

  Problema:

  • De fiecare dată când încercați să vă conectați la contul dvs. sau orice alt cont primiti urmatorul mesaj "Deconectat de la server, sau o eroare de conexiune a cauzat pierderea conexiunii la server".

  Solutii:

  • Reinstalați Ethernet - drivere wireless.
  • Lăsați porturile deschise ale jocului prin firewall-ul TCP/IP.
  • Acest lucru este valabil și pentru Ventrilo/Teamspeak.

  Problema:

  • Jocul nu va rula decât daca PC-ul este repornit înainte de fiecare lansare.

  Solutii:

  • Executati Task Manager și Opriti Rularea Clientului apoi incercati din nou pornirea jocului.

  mq18CnI.png

  Problema:

  • Jocul se închide la 60-70% (procentaj pe bara de incarcare a jocului) pe sistemele de operare Windows Vista/Windows 7.

  Solutii:

  • Accesati Windows in safemode și creati din nou reteaua de conectare la internet. (In acelasi caz procedam si daca detinem un Router Wireless)
  • Apoi începem adăugarea de programe înapoi în sistem până când găsiți unul care cauzeaza conflict cu jocul.
  • Sfatul nostru este sa nu utilizati Windows Vista.

  Problema:

  • Windows XP: Eroare in joc cu privire la schimbarea rezoluției.

  Solutii:

  • Setați Rezoluția înainte de a începe jocul.
  • DirectX Diagnostics tool poate fi utilizat pentru a actualiza DirectX la cea mai recentă versiune, inclusiv compatibilitatea cu Windows XP. funcționalitatea generală in joc ar trebui să fie mai buna.
  • Sfatul nostru este sa nu utilizati Windows XP pentru a evita aceste inconveniente.

  Problema:

  • Integrated Dynamic Link Library Error, atunci când încearcati să lansati jocul.

  Solutii:

  • Dezinstalați 4Story prin programe și caracteristici.
  • Apoi, accesati ProgramFiles (x86) și șterge toate datele rămase.
  • Dezactivați antivirusul și reinstalați jocul cat timp antivirusul este dezactivat.
  • Incercați să lansati jocul cat antivirusul este încă dezactivat.
  • În cazul în care eroarea apare încă, dezactivati Windows 10 Smart Screen Filter. (pentru cei care detineti Windows 10).
  • Mai multe detalii referitor la Windows 10 Smart Screen Filter gastiti aici » » Click Aici «

  Problema:

  • Gameforge live~4Story Patch "Failed to download file".

  Solutii:

  • Asigurați-vă că rețeaua nu utilizează, cum ar fi internet de tip proxy și deconectați orice conexiune de tip VPN.
  • Reinstalati Gameforge live si 4Story.
  • Dacă rețeaua are încorporat proxy, care nu pot fi înlăturate, utilizați o altă rețea pentru a descărca Jocul/Patchul. Atunci puteți utiliza rețeaua normală pentru a juca.
  • Sau contactați administratorul de rețea pentru a va rezolva problema.

  Problema:

  • GameGuard: Eroare 8328192, iar jocul nu se lansează.

  Solutii:

  • Accesati C: Program Files (x86) GameforgeLive/Games/ROU_ron/4Story și ștergeti GameGuard apoi goliți coșul de reciclare și reporniți PC-ul.
  • Ii permitem rularea GameGuard prin firewall avansat, folosind Tip Protocol: TCP Port: 80

  Problema:

  • Eroare grafica.
  • Explicatie: Spre exmplu multi jucatori au mereu aceeasi problema si anume supriza aparitiei unei erori neasteptate la schimbarile rapide de grafica (load and charge).
  • Luam spre exemplu vechea poveste cu erorile primite la MARDUK sau CUCERIRI (unde activitatea este mai mare, mai intensa iar grafica in miscare mereu este dezvoltata fie mai mult sau fie mai putin)

  Solutii:

  • Valabil pentru orice tip de placa video
  • NVIDIA/ATI
  • Accesati NVIDIA Control Panel sau ATI Catalyst Control Panel in functie de placa video pe scurt accesati Panoul de control al placii video pe care o detineti.
  • Click pe prima optiune "Adjust image settings with preview"

  EgzSWJ3.png

  • Urmati pasii din Imagine.

  LxYVD0X.png

  • Aceste setari sunt universale si le intalniti la toate tipurile de placi video.

  Problema:

  • O eroare de conexiune a cauzat pierderea conexiunii la server in momentul in care doriti sa va logati pe 4Story in joc.
  • O scurta explicatie in legatura cu aceasta eroare este ca Firewall-ul blockeaza conexiunea internetului la server si de aici primiti acel tip de eroare.

  Solutii:

  • Accesam Control Panel » Windows Firewall apoi urmati pasii din Poze.

  Pasul 1 » aid2645229-728px-Add-Exceptions-to-Windo

  Pasul 2 » aid2645229-728px-Add-Exceptions-to-Windo

  Pasul 3 » aid2645229-728px-Add-Exceptions-to-Windo

  Pasul 4 » aid2645229-728px-Add-Exceptions-to-Windo

  Pasul 5 » WscJgek.png

  Pasul 6 » qABm3pc.png


  Programul sau jocul a fost adaugat in lista cu exceptii ale firewall-ului.

  Acelasi lucru il puteti face si cu un antivirus, explicatie aici »Restrictii Antivirus  Orice alte erori, cu soluții sau fără soluții simțiți-vă liberi să le adăugați aici.


  Echipa 4Story.ro